Ny svindel lænser tusinder af Dankort-kunder

3.000 Dankort-kunder har fået stjålet betydelige millionbeløb i kæmpe sag om aflæsning af pinkoder.

BANK

De danske forbrugere er kort før den hektiske julehandel blevet ramt af den hidtil største sag om pinkodeaflæsning herhjemme.

Indtil videre er det gået ud over 3.000 Dankort-kunder, som har fået stjålet betydelige millionbeløb, mens yderligere 4.000 kunder har fået lukket deres kort, fordi pengeinstitutterne frygter, at de også kan blive ofre for svindelen, skriver Jyllands-Posten.

Tyverierne foregår ved, at dankortautomater forsynes med afluringsudstyr som for eksempel skimmere og minikameraer.

Dankortenes dataoplysninger sendes derefter til lande, hvor betalingskort ikke som i Danmark har indbygget en ekstra chip, der giver kortene yderligere beskyttelse. Derefter kan svindlerne frit hæve penge, indtil de danske pengeinstitutter opdager tyveriet.

Afluringsudstyret kan købes frit over nettet, hvilket gør det særdeles svært at optrævle forbrydelserne.

“Foreløbig har vi ingen anelse om, hvem der står bag disse mange tyverier. Den kommende tid skal vi minutiøst gennemgå optagelserne fra de overvågningskameraer, der overvåger automaterne, og vi håber således at kunne dæmme op for tyverierne, inden julehandelen for alvor sætter i gang,” siger politikommissær ved Københavns Politi, Asger Jensen, til Jyllands-Posten.

Kilde: Jyllands-Posten

Tags

Anbefalede artikler

Cxense Display