Ny bankpakke godt for dig med skrøbelig bank

En kommende bankpakke IV øger chancerne for, at sunde banker raver kastanjerne ud af ilden.

BANK

Økonomi- og erhvervsminister Brian Mikkelsen (K) gjorde det fredag klart, at en fjerde bankpakke er på trapperne.

Og det er godt nyt for bankkunder i de oftest mindre og mere skrøbelige banker, forklarer Lone Kjærgaard, der er cheføkonom i Arbejdernes Landsbank.

“Den øger sandsynligheden for, at hvis et pengeinstitut har det rigtig dårligt, så vil det ikke komme forbi Finansiel Stabilitet. Men pengeinstituttet vil blive fusioneret med en stærk bank,” forklarer hun.

Vurderingen kommer efter Brian Mikkelsen i dag forklarede, at sunde banker skal have en større belønning for at overtage de usunde.

Lone Kjærgaard forklarer, at Finansiel Stabilitet altid vil være en mellemløsning, og derfor kan være til besvær for den private kunde.

Endvidere er det positivt, at indlånere med store opsparinger undgår at frygte for opsparingen, hvis den overstiger de 750.000 kroner, som staten garanterer indlånere, hvis skulle en bank krakke.

Men selv om det altså er positivt nyt, som i dag blev præsenteret i Økonomi- og Erhvervsministeriet, så bør kunder i udsatte banker følge udviklingen nøje.

“Man skal lige holde lidt øje med sin bank, fordi det er jo ikke givet, at man vil fusionerer med en anden bank. Der er stadig en risiko for, at en fusion ikke vil lykkes,” siger Kjærgaard og understreger, at hun udtaler sig alene på baggrund af de få detaljer, som er blevet offentliggjort i dag i pressen.

Tags

Anbefalede artikler