Nu kan du få mere i rente på din opsparing

Renten er sat op på indskud på ganske almindelige bankbøger uden binding. Læs her, hvor meget renten er hævet, og hvor du får de bedste afkast af dine sparepenge.

  Foto: istockphoto.com  

BANK

Norwegian Bank sætter sine renter op for almindelige indlån og øger dermed konkurrencen om at få fat i flest muligt at danskernes sparepenge. 

Det har indtil nu været stort set umuligt at få en rente over 0 pct. for almindeligt indestående, men den norskejede bank hæver i med øjeblikkelig virkning indlånsrenten fra 0,5 pct. til 0,85 pct. for indskud på op til 1,5 mio. kr.

For indskud over 1,5 mio. kr. hæves renten fra 0,0 pct. til 0,35 pct.

Inflationen i Danmark er ganske lav og hele nede i nærheden af nul, så selv om en rente på 0,85 pct. måske ikke lyder at det store, så er det nok, også efter skat, til at bevare købekraften af dine sparepenge. 

Norwegians rentehop bringer dem i front, som den bank herhjemme, der har de bedst renter på bankkonti uden binding, hvor pengene frit kan hæves. 

Kun Santander Bank tilbyder en rente på samme niveau. Her er renten 0,8 pct., men det kræver, at du binder pengene i minimum 31 dage.

Bankkunder i Norwegian er omfattet af norske bankregler. Det betyder, at formuer op til 2 mio. norske kr., eller tæt ved  1,6 mio. danske kr. er dækket af den norske indskydergaranti. I Danmark er man dækket med maksimalt 100.00 euro, eller 745.000 kr.

Tags

Anbefalede artikler