NemID trues af trojansk hest

En særlig trojansk hest kan tømme danskernes konti gennem en sikkerhedsbrist i NemId.

BANK

En helt ny og udspekuleret trojansk hest er trænet i at lænse danskernes bankkonti gennem deres NemId.

I sidste uge kom det frem, at flere kunder i Danske Bank havde fået hacket deres NemId og samlet fået stjålet 700.000 kroner.

Den afsløring førte til, at Finansrådet og Nets, der administrerer NemId, undersøgte hackingen nærmere. Og resultatet var opdagelsen af den skræmmende nye trojaner, der var specifikt målrettet det danske NemId, skriver Radio24syv.

Denne seneste sikkerhedsbrist gør, at NemId’s troværdighed har ramt bunden.

“Problemet er, at danskerne har fået ødelagt deres tillid til NemID. Nu skal de tage ekstra forholdsregler for at kunne bruge det,” siger Charlotte Bagger Tranberg, der forsker i persondataret ved Aalborg Universitet og er næstformand i Rådet for større IT-sikkerhed.

Den trojanske hest operer sådan, at den lægger sig på bankkundens computer, efter kunden har besøgt en ellers legitim hjemmeside. Selvom computeren har installeret antivirusprogram, kan trojaneren finde vej til kundens fortrolige oplysninger.

Man kan downloade et ekstra program, der forhindrer den trojanske hest i at bryde ind. Men det gør ideen med NemId overflødig, mener Charlotte Bagger Tranberg.

“For den almindelige borger er det måske ikke bare lige sådan at gå ind og hente det her software. For hvad så næste gang? Skal man så installere to-tre-fire-fem stykker software? Gør man først det, så skaber man jo også ekstra muligheder for de kriminelle for at lave endnu mere software, der kan snyde borgerne,” understreger hun.

Det ekstra program han hentes her
Kilde: Radio24syv

Tags

Anbefalede artikler