Derfor skal du overveje at købe brugt minibil i stedet for mikrobil

De samlede omkostninger pr. kilometer falder de første år meget mere for en minibil end for en mikrobil. Så hvis du kan finde en attraktiv minibil med 2 til 3 år på bagen, kan du køre næsten lige så billigt i den som i en mikrobil.

  Foto: istockphoto.com  

BANK

I dag kan du kan købe en splinterny bil, der kører rigtigt langt på literen for under 100.000 kr., så hvis udgiften pr. kørt kilometer er det vigtigste for dig, når du køber bil, er mikroklassen stadig dit bedste køb. 

"Mikrobiler er fysisk blevet lige så store, som minibiler var for fem år siden. Med en Opel Karl får du fem døre, stort bagagerum og desuden varme i rattet. Det er svært at konkurrere med," siger markedsanalytiker Jan Lang fra bilbasen.dk.

Men hvis du ser på de samlede udgifter for at køre i en et år gammel bil, så kan minibilen næsten være med. Værditabet på en minibil er nemlig skyhøjt i bilens første leveår, men derefter udjævner kurven sig til gengæld. I bilernes andet år på vejene koster en minibil kun 19 øre mere for hver kørt kilometer end mikrobilen. 

Som minibilejer kan du dermed glæde dig over, at de samlede udgifter falder mere, end tilfældet er for bilerne fra den billige mikrobilklasse. Udgifterne indeholder alt fra brændstof til værditab, forsikring og andet for to biler, der kører 20.000 kilometer årligt.

Efter to år falder den gennemsnitlige minibils kilometerpris til 1,64 kr., mens mikrobilerne koster 1,38 kr. 

Sagen er, at mikrobilerne kommer fra et lavt udgangspunkt, siger Jan Lang: 

”Nyprisen på mikrobilerne er så lav, at værditabet er relativt højere, end det er for minibilen.”

Minibilen Peugeot 208 var den mest solgte bil i Danmark i september. Bilen blev solgt i 920 nye eksemplarer alene denne måned. På andenpladsen kom mikrobilen Volkswagen Up med 753 solgte biler.

I skemaet herunder kan du se, hvordan forskellen i omkostninger til  mikro- og minibiler formindskes over tid:

Bilklasse 

1. årgns.kr/km 

2. årgns.kr/km 

3. årgns.kr/km 

Gns.  

Så meget billigere pr km. 

Mikro (A) 

2,02 

1,59 

1,38 

1,67 

32% 

Mini (B)

2,69 

1,78 

1,64 

2,04 

39% 

Kilde: Bilbasen.dk 

Forudsætninger: 

Bilen kører 20.000 km årligt. 

Bilen sælges efter hvert interval i ren handel med komplet servicebog i stand A.

Udgifter: afskrivning, forsikring, finansiering med en løbetid på 84 mdr. og indfrielse efter hvert interval, årlig ejerafgift samt leveringsomkostninger. 

Bemærk, at det er ikke er den konkret bil, der er tal for, men et klassegennemsnit. 

 

Tags

Anbefalede artikler