Laveste rentebetalinger i fem år

Danskerne betalte i november 7,7 milliarder kroner i renter til banker og realkreditinstitutter. Det er det laveste niveau siden 2006.

BANK

En god middag i byen, et par vinterstøvler eller seks hundredekroner-sedler lige ind på bankbogen.

Den lave rente betyder, at hver husstand i år sparer 600 kroner efter skat i renteudgifter i forhold til sidste år – og hele 10.500 kroner i forhold til i 2008.

Det viser nye tal fra Nationalbanken.

Dermed ender 2011 med at være året med de laveste rentebetalinger for de danske husholdninger siden 2006.

Danskerne betalte i november 7,7 milliarder kroner i renter til banker og realkreditinstitutter.

Samlet set ender danskerne i år med at betale cirka 90 milliarder kroner i renter svarende til tæt ved 23.500 kroner pr. husstand efter skat.

De nye tal for Nationalbanken er godt nyt, mener cheføkonom i Realkredit Danmark, Christian Hilligsøe Heinig, der også forudser lave renter til næste år.

“Det er noget, der luner i privatøkonomien i en tid med stor økonomisk usikkerhed, og det vil trods alt være med til at holde hånden under det private forbrug i 2012. De lave renter i kombination med udbetalingen af efterlønspenge vil efter alt at dømme sikre, at der trods alt er udsigt til, at det private forbrug kommer til at stige til næste år i modsætning til i år, hvor forbruget har været direkte faldende,” siger han.

Set i forhold til 2008, hvor danskernes rentebetalinger toppede på næsten 130 milliarder kroner, ender vi i år med at betale næsten 10.500 kroner mindre i rentebetalinger pr. husstand.

I den anledning sender Christian Hilligsøe Heinig en kærlig tanke til de omdiskuterede flekslån.

“Uden den store udbredelse af variabelt forrentede lån, ville dansk økonomi have klaret sig endnu dårligere igennem krisen, end hvad vi har set, og det private forbrug ville være faldet med mere end de 5,2 procent, vi aktuelt er fra forbrugstoppen tilbage fra 2007,” siger han.

Tags

Anbefalede artikler