Lavere omkostninger for bankerne kommer ikke kunder til gode

De seneste år er bankernes finansieringsomkostninger faldet markant. Desværre er det ikke til glæde for kunderne, da bankenerne beholder besparelsen selv.

  Foto: istockphoto.com  

BANK

De danske bankkunder har ikke fået noget ud af, at banker og sparekasser har oplevet faldende omkostninger gennem de seneste år. Det skriver Jyllands-Posten. 

Bankforsker Lars Krull fra Aalborg Universitet har netop offentliggjort en ny undersøgelse, der dokumenterer, at bankernes finansieringsomkostninger er langt mindre, end for blot et par år siden. Det betyder, at bankerne i dag betaler lavere renter, når de skal skaffe kapital til at drive deres forretninger.

Ingen gevinst til kunderne
Ifølge Mybanker, der lever af at overvåge bankernes rentesatser, har bankkunderne desværre ikke haft nogen særlig gavn af bankernes lavere finansieringsomkostninger. 

Partner i Mybanker, John Norden, mener, at kunderne får en dårlig behandling i disse år, selv hvis deres rentesatser står stille.

”Hvis man betaler den samme rente som for to år siden, er det relativt set dyrt, fordi finansieringsomkostningerne er faldet så meget i perioden,” siger John Norden, partner i Mybanker, til Jyllands-Posten.

Han opfordrer forbrugerne til selv at trække i arbejdstøjet for at sikre, at fordelene kommer dem til gode.

Tags

Anbefalede artikler