Inflationen æder dine sparepenge

Det er mere end du måske lige tror, der forsvinder af din opsparing, hvis den står på en bankbog, hvor renten er 0,0 pct.

  Foto: istockphoto.com  

BANK

En gennemsnitlig dansk familie har mistet 1.400 kr. om året de seneste 10 år. Ikke ved at gamble, men ved at spare op. Sådan lyder den triste konklusion, når man kobler de seneste tal for danskernes opsparing fra Danmarks Nationalbank sammen med de seneste 10 års inflation. Det skriver Finans.

Problemet er helt konkret, at danskernes opsparing på indlånskonti - den rundede for første gang 500 mia. kr. sidste år, hvilket er en stigning på 58 pct. på 10 år - enten har en meget lav eller slet ingen rente. Værdien af pengene bliver derfor udhulet af prisstigninger på varer og ydelser.

"På den måde er danskerne gået glip af i gennemsnit 1.392 kr. hvert eneste år i 10 år," siger Jens Nyholm, cheføkonom i Spar Nord til Finans.

Samlet set er vi gået glip af 3,4 mia. kr. om året de seneste 10 år eller i alt 34 mia. kr., som kunne være brugt på fornøjelser eller til at spare ekstra op til alderdommen

Tags

Anbefalede artikler