Hvad koster det at skifte realkreditselskab?  

Overvejer du at skifte realkreditselskab? Er du træt af, at dit realkreditselskab hæver bidragssatsen på dit realkreditlån? Læs her, hvad du kan gøre.

  Foto: istockphoto.com  

BANK

Den store interesse for de stigende bidragssatser på realkreditlån, har gjort mange boligejere opmærksomme på omkostningerne på deres boliglån.

Det har fået mange til at overveje muligheden for at sænke omkostninger ved at skifte realkreditselskab.

Der er da også muligheder for at spare omkostninger på dine lån, men Finanshuset i Fredensborg advarer om, at der er en række fælder undervejs.

Husk eksempelvis, at priser og gebyrer på realkreditmarkedet ændrer sig hele tiden, og dét selskab, der er billigst i dag, ikke nødvendigvis er det i morgen.

Fra 1. juli 2016, hvor Totalkredits annoncerede bidragsforhøjelser træder i kraft, vil Totalkredit være dyrest med mange lån, men du kan ikke vide om, de realkreditselskaber, der er billigst i dag, hæver bidragssatserne i morgen.

Hvis du har flere lån, er det i praksis svært at nøjes med at flytte ét af dine lån til et andet realkreditselskab, også selvom det kun er ét af dine lån, du er utilfreds med.

Det selskab, du skifter til, vil gerne overtage alle dine lån, for at få størst mulig indsigt i og kontrol med din økonomi. Hvis din økonomi er meget sund og din belåning lav, kan du dog i nogle tilfælde få lov til at beholde et lån i et andet realkreditselskab, hvis der er gode argumenter for det.

Insisterer det nye realkreditinstitut på, at alle dine lån skal omlægges, skal du især være opmærksom på indfrielsesvilkårene, hvis du har rentetilpasningslån, rentemaks eller rentegarantilån. På disse typer lån kan indfrielseskursen ligge over kurs 100. Der vil normalt være en overkurs ved indfrielse af rentemaks og rentegarantilån.

Det betyder i praksis, at du bør undgå at omlægge sådanne lån inden garantiens ophør, vurderer Finanshuset. Hvis skiftet til nyt realkreditinstitut indebærer omlægning af lån til over kurs 100, bør du undlade at skifte.

Tags

Anbefalede artikler