Høj risiko på bankers spekulationskonti

Selv om du får hele indskuddet tilbagebetalt, er bankernes aktie- og valutakonti absolut ikke uden risiko. Binder du pengene i tre år, risikerer du nemlig at gå glip af et samlet rentebeløb på 17 %, som du ellers kunne have fået på et normalt bankindskud.

BANK

‘Side 1: Høj risiko på bankers spekulationskonti’

Med bankernes introduktion af såkaldte valuta- eller aktiekonti, har du som indskyder fået nye muligheder for at spekulere i både valuta og aktier uden kursrisiko. Udgangspunktet er, at selv i værst tænkelige tilfælde, får du alle dine indskudte penge igen.

 

Men de særdeles spekulative indlånskonto er absolut ikke uden risiko på trods af bankernes signaler om det modsatte. Selv om du er sikret, at hele indskuddet bliver tilbagebetalt efter 1 til 3 år, risikerer du nemlig at gå glip af hele afkastet.

 

Indskyder du eksempelvis 500.000 kroner på en såkaldt aftalekonto gennem mybanker.biz, er du sikret en rente på 5,55 % årligt i tre år, hvilket beløber sig til 86.300 kroner. Placerer du derimod beløbet på en aktiekonto i Basisbank, er der ingen garanti for afkastet.

 

Med andre ord risikerer du at tabe 86.300 kroner i de tre år, svarende til 17,3 % af din investering, mod til gengæld at få muligheden for et afkast på maksimalt 35 % i eksemplet med basisbank.

‘Side 2: Høj risiko på bankers spekulationskonti’

Tags

Anbefalede artikler

Cxense Display