Her er Årets Bil 2017

Bookmakerne fik ret: Peugeot 3008 er Årets Bil i Danmark 2017. I en tæt dyst med Alfa Romeos Giulia trak franskmanden det længste strå. Det er første gang, en Crossover vinder bilkonkurrencen.

  Foto: istockphoto.com  

BANK

Den nye Peugeot 3008 byder på avanceret nødbremse, som både reagerer på fodgængere og kan bremse for stillestående biler med op til 55 km/t. Derudover kan du forvente en god køreoplevelse pakket ind i flot design, og så er den familievenlig.

Alt i alt var det nok til at vinde over de fire andre finalebiler og blive kåret som årets bil til et event i København 1. december, oplyser FDM.

”Med 3008 har Peugeot ramt plet i tidsånden. Crossover-modellerne passer perfekt til den moderne bilkøber, der efterspørger høj indstigning, god plads til hele familien og et sportsligt design,” siger Karsten M. Lemche til fdm.dk.

Karsten M. Lerche har både været prøvekører og var i går en del af juryen, som fandt vinderbilen.

Ifølge FDM kalder Peugeoten selv bilen for en SUV, men bilorganisationen mener dog, der er tale om en Crossover. Der er i hvert fald høj indstigning. 

Bookmakerne havde kaldt den

Det kom ikke som nogen overraskelse, at kampen om titlen skulle stå mellem Peugeoten og Alfa Romeos sportssedan, Giulia.

For en måned siden satte bl.a. både Danske Spil og Nordicbet de laveste odds på netop de to sydeuropæere.

Dengang sagde NordicBets pressechef, Thomas Holm, til bilmagasinet.dk, at de ”skiller sig ud, fordi de begge formår at levere stærke køreegenskaber og nytænkende design til en rimelig pris.”

”Peugeoten udfordrer SUV-genren med en række spændende løsninger, og den gør det til en utrolig stærk pris i underkanten af 300.000 kroner. Det gør den til vores favorit foran den lidt dyrere italiener.”

På anden- og tredjepladsen var det endnu mere tæt løb i går aftes. SUV'en Seat Ateca slog med allermindste margin Mercedes-Benz E-klasse.

Resultatet i finalen:

Peugeot 3008 167 point
Alfa Romeo Giulia 149 point
Seat Ateca 84 point
Mercedes-Benz E-klasse 83 point
Suzuki Baleno  67 point

 

Sådan udpeges årets vinder:

Det er Motorjournalisternes Klub i Danmark (MKD), der kårer årets bil. FDMs Motor har to medlemmer i juryen, der i øvrigt består af motorjournalister fra de største danske medier. 

Trin 1: Alle årets nye biler på markedet bliver testet af juryen. Bilerne bliver testet både på køreteknisk anlæg på FDM Jyllandsringen og på almindelige veje.

Trin 2: Hvert jurymedlem indstiller de fem biler, denne mener skal gå videre til finalen. I år består juryen af 22 motorjournalister.

Trin 3: De fem biler, der får flest stemmer, går i finalen og indgår nu i en ny afstemning blandt jurymedlemmerne. Hvert medlem har 25 point. Man må max give 10 point til én bil, man må ikke give nogen biler det samme antal point, og alle biler skal have point.

Trin 4: Årets bil findes til et event i København.

Kilde: fdm.dk

Det er første gang siden 2002, at en Peugeot bliver kåret som årets bil. 

Tags

Anbefalede artikler