Godt nyt for dårligere betalere

Nationalbanken har skruet ned for, hvor meget man må kræve i rente af dårlige betalere.

BANK

Den lave rente er ikke kun godt for boligejere men også for personer, der har svært ved at betale deres regninger til tiden. Skylder du penge, har din kreditor ret til at kræve såkaldt morarente af dig, men Nationalbanken har fra 1. juli sænket denne rente fra 10,75 til 8,55 procent.

Når forbrugere med betalingskvaler fremover slipper billigere, skyldes det, at morarenten er bestemt af Nationalbankens udlånsrente.

Morarenten fastsættes for et halvt år ad gangen og beregnes som udlånsrenten plus et tillæg på 7 procent. Da udlånsrenten de seneste halve år er sænket fra 3,75 vil 1,55 procent, er morarenten tilsvarende fulgt med ned. Den nye sats gælder for andet halvår af 2009.

Reglerne for morarenter

Det er blandt andet butikker, banker og finansieringsselskaber, der fremover kan opkræve de 8,55 procent fra dig, hvis du ikke slipper pengene rettidigt.

Loftet gælder dog ikke, hvis du eksempelvis har et løbende kontoforhold i banken, hvor der er aftalt en højere rentesats. I så fald fortsætter den højere rente.

Husk, at har du kreditorer, kan de først beregne renter fra den dag, du skulle have betalt. Og har I ikke aftalt en betalingsdag, kan kreditor først beregne rente af sit krav, 30 dage efter en betalingsanmodning er sendt til dig.

Tags

Anbefalede artikler