Giv dit barn lommepenge på mobilen

Med appen Mymonii kan du tildele lommepenge-lønnede opgaver til din børn eller bare overføre lidt penge til en is. Udviklerne mener, at appen hjælper børn til bedre at kunne forholde sig til penge i det kontantløse samfund.

  Foto: istockphoto.com  

BANK

Du kommer hjem efter en lang arbejdsdag, lader dig falde bagover i sofaen af træthed og smækker fødderne op på skamlen.

Du forsøger at fortrænge, at du om et øjeblik bør tømme opvaskemaskinen og gå ud med skraldet, for du orker det bare ikke.

Fat mod, for nu kan du så nemt som ingenting få dit barn til at klare det sure arbejde. Og du behøver ikke engang at rejse dig fra sofaen for at uddelegere opgaverne.

Download appen Mymonii til din og dit barns smartphone og opret jeres profiler. Derefter kan du via appen tildele din søn eller datter opgaver, som de til gengæld får lommepenge for.

Et lommepenge-regnskab

Appen er ikke et betalingsmiddel, men mere en slags regnskab, hvor både ”arbejdsgiver og –tager” kan følge med i, hvor mange lommepenge dit barn har til gode. Du lægger som forælder stadig ud for barnets køb og ”trækker” derefter pengene fra den virtuelle lommepengekonto i appen.

”MyMonii er et værktøj til børn, unge og deres forældre, så alle kan få en bedre start på voksenlivets økonomiske udfordringer”, skriver udviklerne af appen på mymonii.dk.

Appen kan ifølge udviklerne måske gøre dit forældreliv nemmere ved at gøre det ”muligt og simpelt for forældre at lære deres børn om lommepenge, opsparing og forbrug, så de kan få et sundt forhold til penge og kan blive klædt godt på til at skulle stå på egne økonomiske ben”.

Det danske selskab Ernit er også på markedet for økonomisk opdragelse. Her får du samtidig en fysisk sparegris, så de mindre børn kan forstå og følge med i, hvornår deres pligter kaster belønning af sig. 

Så meget får danske børn i lommepenge

Nedenstående tal viser, hvor mange penge danske børn i gennemsnit får i lommepenge pr. måned. Kilde: TNS Gallup i 2015.

6-8 år: 65 kr.

9-11 år: 104 kr.

12-14 år: 195 kr.

15-17 år: 420 kr.

Tags

Anbefalede artikler