Fortæl banken, hvor du rejser hen

Det er ferietid, og mens du måske gerne vil trække stikket ud og rejse så langt væk fra det hele som overhovedet muligt, så er der én, du bør involvere i dine ferieplaner: Banken.

BANK

Det sker hvert år, at danskere på udlandsrejse oplever, at deres betalingskort bliver spærret – og det uden at de har brugt for mange penge og opbygget et solidt overtræk.

Det skyldes simpelthen, at PBS og bankerne lukker betalingskort, som de har mistanke om, bliver misbrugt.

Og her er det en stor hjælp for banken, at de har et opdateret mobilnummer, som de kan ringe til, hvis de har en formodning om, at dit betalingskort bliver misbrugt.

Sikkerheden omkring betalingskort er langt fra den samme i alle lande. Og ofte foregår snyderiet, uden at man selv eller den butik eller restaurant, hvor man bruger sit kort, er vidende om det.

Snyderiet sker i transaktionssystemet, hvor kortdata bliver opsnappet i terminalerne i butikker eller restauranter, når data sendes via telefonlinjerne.

Er man så uheldig at ryge i den fælde, bliver man holdt skadesløs. Ifølge PBS er denne type snyderi særligt udbredt i Østen.

Til gengæld koster det, hvis pinkoden til ens kort bliver afluret og kortet stjålet. Her kan man risikere at skulle betale en selvrisiko på 1.200 kroner eller 8.000 kroner afhængigt af, hvor hurtigt man opdager det og får spærret sit kort, hvor uagtsomt man har handlet, og hvor stort et beløb der er blevet hævet på kortet.

Hvis du skal have spærret dit kort, skal du kontakte din bank. Er den lukket, kan du kontakte PBS døgnet rundt på følgende numre:

For spærring af Dankort, Visa/Dankort, Visa Electron og hævekort – ring på: 44 89 29 29

For spærring af MasterCard, Maestro og American Express – ring på:
44 89 27 50

Tags

Anbefalede artikler

Cxense Display