Få et højt afkast med lav risiko

Med faldende energi- og råvarepriser, skattelettelser og pæne lønstigninger, tegner 2009 slet ikke så ringe enddda. Men hvordan skal opsparingen placeres? Hvis du sætter dine penge ind på en højrentekonto, får du både høje renter og lav risiko.

BANK

Selvom hver dag byder på nye historier om faldende boligpriser og stigende ledighed, ser udsigterne for 2009 ikke så dystre ud endda.

Nye tal fra Danmarks Statistik viser, at inflationen er på vej ned, godt hjulpet på vej af faldende energi- og råvarepriser, og samtidig byder det nye år både på skattelettelser og lønstigninger.

Derfor ser de fleste husholdninger ud til at have plus på bundlinjen i 2009 i forhold til 2008.

Spørgsmålet er så, hvordan de ekstra penge skal forvaltes, hvis du hverken ønsker at prøve kræfter med aktiemarkedet eller stiller dig tilfreds med renten på en almindelig opsparingskonto i banken?

Umiddelbart står valget mellem en højrentokonto eller obligationer, hvor du sikrer din hovedstol og samtidig får et pænt afkast. Men hvad er bedst?

Statsgaranti på indlån i danske pengeinstitutter og høje indlånsrenter har gjort kontant placering på en højrentekonto til en seriøs konkurrent til lavtforrentede realkreditobligationer.

På det seneste er en del banker dog begyndt at sænke renterne på indlån, og samtidig er den faldende tendens i renterne på korte realkreditobligationer vendt rundt.

Pengene i banken
Alligevel er der stadig god grund til at vælge at sætte pengene i banken. Hvis du har negativ kapitalindkomst, for eksempel på grund af et boliglån, skal du blot ud og finde en højrentekonto, som giver dig et afkast på 4,25 procent, for at du opnår et bedre afkast, end hvis du investerer i korte stats- og realkreditobligationer.

Det kræver, at du binder dine penge for en periode, men omvendt slipper du for udgifter til kurtage og spekulationer om obligationerne er blå- eller sortstemplede.

Hvis du derimod har positiv kapitalindkomst og ikke betaler topskat, skal din højerentekonto give lidt mere i afkast. Således løber regnestykket kun rundt med en rente på 4,5 procent.

Endelig hvis du betaler topskat, skal du hente 5,5 procent i rente på din højrentekonto, for at det bedre kan betale sig at have pengene stående i banken end ved at købe obligationer.

Men det bør ikke være noget problem.

www.mybanker.dk kan du se, hvor du får de højeste renter på opsparingskonti, og i skrivende stund tilbyder BRF Bank seks procent, hvis du binder pengene i et år.

Tags

Anbefalede artikler