Drop obligationer og behold penge i banken

Det kan ofte bedre betale sig at sætte penge på en højrentekonto i banken end at købe obligationer, mener investeringsrådgiver.

BANK

Hvis du står og skal investere dine surt optjente sparekroner i noget med det, man kalder, lav risiko, er det vigtigt, at du holder tungen lige i munden og ikke vælger den første, den bedste obligation.

Det oplagte valg obligationer er nemlig ikke så oplagt, som man skulle tro, siger privatøkonomisk rådgiver Rune Wagenitz Sørensen.

Du får betydeligt mere ud af at sætte pengene i banken på en såkaldt højrentekonto, hvor du undgår at betale for administration, mener han.

“Lige nu giver korte danske obligationer omkring 1,3-2 procent i rente. Når vi så trækker en gennemsnitlig omkostning på omkring 0,7 procent fra til investeringsforeningen, ligger dit afkast omkring 0,6-1,3 procent. Derfor kan det i mange tilfælde bedre betale sig at binde pengene på en højrentekonto, hvor du kan få 2-3,75 procent i rente,” siger han til banksammenligningstjenesten Mybankers nyhedsbrev.

Tjek alle bankeres rente på højrente konti

Tjek alle bankeres rente på aftale-konti (konto med bindingsperiode)

Der bliver lige nu investeret 72 milliarder kroner i korte danske obligationer via investeringsforeninger, skriver MyBanker, som altså lige så godt kunne være sat ind på en højrentekonto i en bank.

Rådgiveren har lavet et regneeksempel.

“Hvis vi siger, at det koster dig omkring 0,7 procent eller 7.000 kroner til investeringsforeningen og antager, at obligationerne giver dig optimistiske 2 procent i rente – eller 20.000 kroner, vil dit afkast altså i alt være omkring 14.000 kroner det år.

Men binder du i stedet pengene på en højrentekonto, får du måske tre procent – eller 30.000 kroner det år. For en del af din formue kan det være en meget bedre løsning," siger Rune Wagenitz Sørensen.

Kilde: MyBanker

Tags

Anbefalede artikler