Direktører i krakkede banker forgyldes

Statens "skraldespandsselskab" for krakkede banker, Finansiel Stabilitet, huser nogle af det offentliges dyreste direktører.

BANK

Det er ikke så ringe at være direktør for en krakket bank.

Statens skraldespandsselskab for krakkede banker, Finansiel Stabilitet, huser nemlig nogle af de dyreste direktører i den offentlige sektor, skriver LO’s Ugebrev A4.

Ugebrevet har sammenlignet aflønningen i de krakkede banker, som i dag ligger under Finansiel Stabilitet, med andre offentlige selskaber.

Og sammenligningen viser, at direktørerne i de krakkede banker giver lønmæssigt baghjul til direktørerne i de største offentlige selskaber som Dong Energy og DSB.

Direktionen i den statsejede Roskilde Bank var i 2009 statens dyreste direktion med en samlet løn på 15,3 millioner kroner.

Lige i hælene fulgte direktionen i den anden krakkede statsbank, Nova Bank Fyn. På tredjepladsen kommer direktionen i energiselskabet Dong Energy.

Professor ved Handelshøjskolen i København, CBS, Finn Østrup er chokeret.

“Det er helt uhørt, når vi tænker på, at det er statens penge, det drejer sig om. I både USA og Schweiz har vi set eksempler på, at bankdirektører har givet afkald på store bonusser, fordi de føler, de har haft et medansvar for deres bankers ulykker. Men det er tilsyneladende ikke indstillingen hos bankerne herhjemme, der til dels genoprettes på det offentliges regning,” siger han til Ugebrevet A4.

 

Tags

Anbefalede artikler

Cxense Display