Det bliver sværere at låne i banken

Der er udsigt til, at det bliver mere vanskeligt at låne penge i banken. Det forudser Nationalbankens direktør Nils Bernstein.

BANK

Hvis der mangler penge til bolig, bil eller andre fornødenheder, kan det blive sværere at få overtalt bankrådgiveren til at udstede et lån. Det forudser Danmarks Nationalbanks direktør Nils Bernstein.

“Kredit vil blive dyrere og sværere at få. Og både banker, virksomheder og husholdninger må indstille sig på, at egenkapitalandelen ved virksomhedsdrift og ved køb af bolig vil stige,” sagde han i sin årstale i Finansraadet.

Det er fortsat finanskrisen, der kradser og bankerne vil holde igen med at sige ja til lån.

Det skyldes, at den bankgaranti, som staten stod bag med bankpakke II, der spændte et sikkerhedsnet ud under de kriseramte banker, nu forsvinder. Derfor må bankerne nu gå med livrem og seler, så branchen ikke igen havner i en krise.

Det kan betyde, at bankerne vil sige nej til mange lånere.

“Staten har indskudt 46 mia. kr. i ansvarlig kapital og givet tilsagn om garantier for 364 mia. kr. I takt med at disse ordninger udløber, skal de erstattes med markedsløsninger. Samtidig skal bankerne indstille sig på, at fremtiden byder på skærpet regulering og tilsyn,” sagde Nils Bernstein.

Læs hele talen her.

 

Tags

Anbefalede artikler