Det bliver igen sværere at låne penge

Realkreditinstitutterne har strammet grebet om udlånene. Det gør det igen dyrere og mere besværligt at låne penge i banken.

BANK

Krav og kreditpolitik er i tredje kvartal generelt blevet strammet for både privatpersoner og virksomheder. Det viser en ny undersøgelse fra Nationalbanken.

Privatforbrugernes efterspørgsel efter lån er faldet, viser tallene, og pengeinstitutterne oplever samtidig stigende nedskrivninger og tab. Det skriver Jyllands-Posten.

Det er specielt realkreditinstitutterne, som har strammet voldsomt. De store bankers regler for udlån er de samme, viser undersøgelsen. Men det er altså alligevel blevet sværere at låne penge, tyder de nye tal på.

Undersøgelsen bekymrer Håndværksrådet, som er organisation for mindre håndværksvirksomheder.

‘’Udviklingen er særdeles alvorlig. Den nye regering må sikre sig, at bankerne for alvor løfter opgaven med at låne penge ud,’’ siger Jakob Thiel, cheføkonom fra Håndværksrådet, til Jyllands-Posten.

Bankernes stramninger hænger sammen med, at vurderingen af risiko ved udlån er blevet skruet op, og at finansieringsomkostningerne er blevet højere. Derfor har mange banker hævet deres priser.

Kilde: Jyllands-Posten

Tags

Anbefalede artikler