Danske Bank vil hente milliarder hos kunderne

Prisstigninger i banken skal sikre ekstra fire milliarder kroner i år - de 1,9 milliarder kroner er hjemme.

BANK

Danske Bank vil hente ekstra fire milliarder kroner i år fra højere kundepriser. Alene i løbet af årets seks første måneder hentede banken 1,9 milliarder kroner i kassen fra prisforhøjelser.

Det svarer næsten til hele bankens nettogevinst på 2,3 milliarder kroner efter skat. Og der er mere på vej, hvis man skal tro bankens ledelse.

- Ud over de allerede annoncerede må yderligere prisforhøjelser forventes. De annoncerede og gennemførte tiltag forventes isoleret set at øge koncernens omsætning med fire milliarder kroner årligt, skriver banken.

Prisforhøjelserne er især sket i form af øgede renter på forskellige produkter i banken. Ud over renteforhøjelser har der også været stigende priser for erhvervskunder og øgede bidrag hos Realkredit Danmark. Dertil kommer prisstigninger for kunder i udlandet.

- Banken har kæmpet meget hårdt for at hæve priserne over for kunderne. Men det er en hård kamp, og det bliver sværere og sværere, jo højere man kommer op, siger Mads Thinggaard.

Danske Bank kæmper blandt andet med de faldende centralbankrenter, der reducerer effekten af de øgede kundepriser for banken.

Mads Thinggaard påpeger, at alle nordiske banker kæmper mod de meget lave renteniveauer.

- Man burde få mere ud af at hæve priserne over for kunderne, konstaterer Nykredit-analytikeren.

Problemet for banken er, at man ikke vil sænke indlånsrenten til under nul. Dermed bliver man klemt af det lave renteniveau.

Alt i alt vurderer Mads Thinggaard, at Danske Bank med det nye halvårsregnskab er på rette vej rent økonomisk. Han hæfter sig især ved, at nedskrivningerne i de danske forretninger er faldet.

- Det er rigtig positivt, også fremadrettet. Desværre er nedskrivningerne i Irland fortsat på et højt niveau. Så der har man ikke fået det fald, som nogle havde håbet på, konstaterer Mads Thinggaard.

Han mener dog, at det vil komme på den lidt længere bane – og samtidig har banken altså “spist” sig ind på dårligdommene hos de danske kunder ved at nedskrive over en længere periode.

Tags

Anbefalede artikler