Danske Bank: Det bliver dyrere at låne

Danske Bank får det højeste overskud, siden finanskrisen ramte. Alligevel bliver det endnu dyrere at låne penge.

BANK

Et overskud på 2,3 milliarder kroner lyder måske af meget. Men for Danmarks største bank, Danske Bank, er det slet ikke nok.

Det fastslår bankens ordførende direktør, Eivind Kolding, der ellers tirsdag har præsenteret det bedste halvårsregnskab fra banken, siden finanskrisen ramte i 2008.

Det skyldes især, at banken har hævet udlånsrenten, mens den rente, kunderne får for at have penge på en bankkonto, er stort set nul.

Uden den manøvre ville bankens indtjening være fire milliarder kroner lavere, forklarer Kolding. Men der er flere rentestigninger i vente, varsler han.

- Samlet set har vi kun i gennemsnit sat vores rentemarginal op med 0,25 procentpoint. Så det er altså ikke fordi, vi er gået hårdt til makronerne.

- Men vi bliver nødt til at kigge på yderligere marginstigninger, så det er noget, vi vil fortsætte med at gøre, siger Eivind Kolding.

Han vil ikke sætte et præcist mål for, hvor mange penge banken skal tjene, før han er tilfreds, men han siger, at indtjeningen i hvert fald skal være mindst dobbelt så stor.

En af de analytikere, der følger Danske Banks regnskab tæt, er Nykredits Mads Thinggaard. Efter hans vurdering bliver det ikke let for Eivind Kolding at hente flere penge hos kunderne.

- Banken har kæmpet meget hårdt for at hæve priserne over for kunderne. Men det er en hård kamp, og det bliver sværere og sværere, jo højere man kommer op, siger Mads Thinggaard.

Samtidig er Danske Bank i gang med at nedlægge 2000 stillinger og massevis af filialer.

Det er nemlig en kendsgerning, at bankens kunder i stigende omfang selv klarer deres daglige forretninger på netbank eller mobilen. Derfor har filialerne i dag karakter af rådgivningscentre.

Danske Bank regner med at lukke 65 til 70 filialer i år, hvoraf nogle allerede er lukket. Hvor mange, der skal lukkes, er endnu ikke fastlagt.

Tags

Anbefalede artikler