Bankrådgivere på dybt vand

BANK

Tro ikke, at bankrådgivere altid ligger inde med sandhederne bag de komplicerede produkter, de sælger – eller for den sags skyld tilstrækkelig viden til at kunne rådgive dig om dem. Næsten en tredjedel af bankernes investeringsrådgivere har nemlig rådgivet en kunde om et produkt, de ikke selv forstod.

Det er konklusionen i en undersøgelse, Finansforbundet har foretaget blandt knap 1.200 bankrådgivere. Af dem har næsten hver femte oplyst, at vedkommende i de seneste to år ikke har deltaget i møder, kurser eller lignende om strukturerede investeringsprodukter. Og denne store skare oplever næsten dobbelt så ofte rådgivningssituationer, hvor de ikke forstår produktet tilstrækkeligt.

Ud over manglende uddannelse har over halvdelen af de adspurgte bankrådgivere, som “i høj grad” eller “i meget høj grad” oplever salgspres fra banken, været i rådgivningssituationer, hvor de har manglet viden. Finansforbundet foreslår, at rådgivere skal certificeres, og at der skal være en varedeklaration på de strukturerede produkter.

Tags

Anbefalede artikler