Bankernes pensionsråd koster os millioner

Der kan være over en million at spare for den enkelte ved at vælge andre pensioner end dem, bankerne oftest anbefaler.

BANK

Når bankerne rådgiver deres kunder om pension, undlader de konsekvent at fortælle om de billige af slagsen. Det skriver Politiken.

I stedet anbefaler bankrådgiverne de pensioner, som har høje årlige omkostninger, fordi det sikrer bankerne den højeste indtjening.

Men det koster danskerne dyrt at følge de råd. Det viser en analyse, som privatøkonom Kim Valentin fra Finanshuset i Fredensborg har lavet for Politiken.

“Folk tror, det er løgn, når jeg viser dem, hvor mange penge det handler om. De fatter ikke, at ingen har fortalt dem det før,” siger Kim Valentin til avisen.

Hans beregninger viser, at blot to procentpoints forskel i de årlige omkostninger kan betyde en forskel i millionklassen, når otiummet skal nydes.

Indbetaler man eksempelvis 50.000 kroner årligt i 35 år, vil der være 1,8 millioner kroner at spare ved at vælge en pensionsordning, der koster 0,5 procent i årlige omkostninger i forhold til en til 2,5 procent i årlige omkostninger.

De billigste pensioner finder man ifølge avisen hos AP Pension og Skandia, der opererer med årlige omkostninger på henholdsvis 0,14-0,21 procent og 0,14-0,28 procent på deres pensionsordninger.

 

Kilde: Politiken

Tags

Anbefalede artikler