Antallet af lånetilbud fra realkreditinstitutterne er det højeste siden juni

I oktober blev der givet omkring 24.000 lånetilbud fra realkreditinstitutterne. Det er det højeste antal på en måned siden juni, viser Realkreditrådets statistik over antallet af lånetilbud.

  Foto: istockphoto.com  

BANK

Antallet af lånetilbud er steget lidt igen og er på det højeste siden juni måned. Det skyldes blandt andet, at der er opsigelsesfrist ved udgangen af oktober for de låntagere, som står overfor en rentetilpasning på deres rentetilpasningslån ved årsskiftet og valgte at skifte til f.eks. et fastforrentet lån, skriver seniorøkonom fra Nykredit, Jeppe Borre, i en pressemeddelelse. 

Når vi sammenligner med begyndelsen af året, er stigningen dog stadig ikke prangende. Dengang udnyttede mange, at de kunne skifte til et 2 pct.-lån. Det var både låntagere med fastforrentede lån med højere rente og låntagere, der valgte at binde renten længere.  

Siden er renten steget, og det kan ses på antallet af lånetilbud, der har taget et ordentligt dyk, men nu er på vej i den anden retning igen. Selvom renten er steget, ligger den stadig kun på omkring 2,5 pct.-3 pct. på et fastforrentet lån, hvilket giver dig rigtig gode muligheder til at få et rigtigt fornuftigt fastforrentet lån.

Kursen på et 30-årigt 3 pct.-lån svæver nu omkring kurs 99 tæt forfulgt af 2,5 pct.-lånet, der i en længere periode har ligget omkring kurs 96, skriver Nykredit. 

Tags

Anbefalede artikler