Amerikansk opsving giver kursstigninger

Prisstigninger var i januar de højeste i USA siden februar 2013. En sund amerikansk økonomi kan skabe jobs herhjemme og give dig råd til de forbrugsvarer, danskerne har nedprioriteret i en årrække.

  Foto: istockphoto.com  

BANK

Når jobmarkedet er usikkert, holder forbrugerne sig tilbage, siger Otto Friedrichsen, der er aktiestrateg i Formuepleje.

”Derfor er der f. eks. måske mange danskere, der har udskudt køb af en ny vaskemaskine,” siger han.

Men nu fremviser USA for tredje måned i træk meget pæne inflationstal. Faktisk steg priserne i januar mere, end de har gjort i fire år. Det skriver yahoo.com.

Amerikanske prisstigninger er et sundhedstegn. Flere amerikanere kommer i job, og det presser priserne i vejret – og det kan føre til øget eksport fra Danmark.

”I sidste instans kan der blive skabt flere jobs i Danmark som følge af den her udvikling, som vi har set siden i sommer,” siger Otto Friedrichsen.

USA’s økonomi er eksploderet, men den viser tegn på forbedring, og med Donald Trumps intentioner om at skubbe gang i hjulene ved at investere statslig kapital i økonomien, kan det potentielt blive endnu bedre.

Bagsiden ved medaljen er, at renten kan stige, og det kan gøre f.eks. dit boliglån dyrere. Der er dog fortsat meget lave renter.

Tags

Anbefalede artikler