Drenge får flere lommepenge end piger

Lommepenge til børn og ofte en vanskelig sag. Hvor meget skal de have og skal de arbejde for pengene? Ny undersøgelse afslører, hvor meget børn i snit får i lommepenge, og hvem der får mest.

ØKONOMI

Drenge får pænt mere i lommepenge end piger. Det viser en ny britisk undersøgelse. I snit får drenge under 15 år 66 kr. om ugen af deres forældre, men pigerne får kun 59 kr., hvilket er næsten 12 pct. mindre. 

Så den lønforskel, som også ses senere på arbejdsmarkedet, starter tidligt. 

Også sidste år fik drenge mere end piger i lommepenge, men der var afstanden en del mindre. 

Men drenge er også langt flittigere til beklage sig over, at de ikke får nok lommepenge, end pigerne. Det er 44 pct. af drengene, som i en undersøgelse svarer, at deres forældre burde give dem flere penge. Det er kun 39 pct. af pigerne, der har samme opfattelse.

Så noget af det samme, som sker på arbejdsmarkedet, er sandsynligvis på spil. Drenge og mænd beder oftere om lønforhøjelse end kvinder, hvilket ser ud til at give resultater.

Det er en ny undersøgelse fra den britiske storbank Halifax, der viser dette. Undersøgelsen har fundet sted i 29 år og bygger på svar fra 1.800 repræsentativt udvalgte forældre med børn under 15 år. 

Undersøgelsen viser også, at næsten 80 pct. af børnene sparer lidt af deres lommepenge op. Tæt ved 12 pct. sparer alle deres lommepenge op. 

Det er typisk mellem seks og syv år, at forældrene starter med at give deres børn lommepenge, og der har de senere år været en tendens til, at børnene har fået mere i lommepenge end før. For få år siden var de således nede på 56 kr. i snit. Lommepengene toppede i 2005, hvor de var oppe på 80 kr. om ugen. Det var det højeste niveau siden undersøgelsen startede i 1987.

Tags

Anbefalede artikler

Cxense Display