Danskerne er vilde med GoMore og Uber

Har du forsøgt at spare penge ved at benytte GoMore eller Uber? Så er du ikke alene. For interessen for at spare penge og gøre livet lettere med disse nye og andre samkørsels tjenester er hastigt stigende.

  Foto: istockphoto.com  

ØKONOMI

Danske samkørsels tjenester er blevet mere og mere populære i Danmark de seneste år, men det er ikke alle tjenester der klarer konkurrencen som er blevet betydelig hårdere siden 2014.

Analyseres der på de seneste Google søgeresultat-data over hvor mange der søger på de forskellige samkørsels tjenester, ses en generelt stigende interesse for at søge på samkørsels tjenester som Uber, GoMore, DriveNow og Car2Go.

Det viser en opgørelse fra Cuponation.dk.

GoMore som blev stiftet i 2005, har som den ældste af de 4 tjenester, flest søgende. Det ses af ovenstående graf at der var omkring 33.000 danskere der søgte på ?GoMore? tilbage i oktober 2014 mod 40.500 søgende i april 2016.

Der ses også en stigende interesse for BMWs bil tjenesten DriveNow som gjorde sit indtog i Danmark i september 2015. I denne måned var der 22.000 danskere der søgte på DriveNow og derefter har der været omkring 8.000 søgende om måneden med en let stigende interesse.

Den mest omtalte og omdiskuterede samkørsels tjeneste er Uber som netop har fået dømt deres lavpristjeneste Uberpop, som værende ulovlig i Sverige. I Danmark har Trafikstyrelsen anmeldt Uber til politiet for ulovlig taxakørsel, men der er endnu ikke kommet nogen afgørelse. 

Ser der på hvor mange danskere, der har søgt på Uber er der en klart stigende tendens. Uber gjorde sit indtog i Danmark i oktober 2014 og havde samme år i november mere end 27.000 danske søgende. Derefter faldt søgnings-interessen gevaldigt, men man ser dog tydeligt at der er en stigende tendens. I april 2016 var der over 22.000 danskere der søgte på Uber via Google.

Den sidste tjeneste, Car2Go, har haft omkring 3.000 danske søgninger om måneden siden oktober 2014, men interessen herfor er dog forsvundet efter at selskabet valgte at trække sig fra det danske marked i februar 2016.

Ser der på andre faktorer for Ubers voksende interesse blandt danskerne, ser man at Uber appen har været i top 20 over mest downloade rejse-apps i Danmark det seneste år.

En anden tendens der ses, er, at danskere har en stigende interesse for at søge efter rabatkoder og tilbud via Google. Uber har især været gode og gavmilde til at forære rabatkoder for at få nye brugere til deres app.

Kigger der på hvor mange danskere der har søgt på Uber rabat, Uber rabatkode, Uber tilbud, ses der en klar stigende tendens.

Tags

Anbefalede artikler

Cxense Display