Danske virksomheder har genfundet formen

Ny analyse viser, at et stigende antal danske virksomheder formår at komme ud med overskud. Næsten 3 ud af 4 af de undersøgte virksomheder har nu sorte tal på bundlinjen.

ØKONOMI

En ny analyse fra Spar Nord har gennemgået godt 100.000 aktuelle regnskaber fra danske virksomheder, og resultatet dokumenterer en overbevisende fremgang i antallet af virksomheder med et positivt regnskab.

Undersøgelsen er lavet på baggrund af data fra erhvervsdatabasen Proff.dk, og gennemgår udviklingen af de i alt 100.094 regnskaber, som landets virksomheder indtil videre har afleveret til Erhvervsstyrelsen i år.

”Analysen dækker godt 60 pct. af de virksomheder, der lever op til kravet om mindst fem års drift, og dermed har vi nu et relativt godt billede af, hvordan dansk erhvervsliv samlet set har klaret sig igennem det seneste regnskabsår. Billedet er altovervejende positivt, idet andelen af virksomheder med økonomisk fremgang vokser pænt,” siger Allan Jakobsen, administrerende direktør i Eniro, der står bag Proff.dk.

Langt flere sorte bundlinjer
Næsten 73 pct. af virksomhederne fra analysen har leverer sorte tal på bundlinjen i det seneste regnskabsår. Det er den højeste andel i den femårige periode, som Spar Nords analyse dækker. I 2013 var det kun 55 pct. af selvsamme virksomheder, der kunne fremvise et positivt regnskab.

Andelen af virksomheder, der formår at øge deres indtjening, ligger også på et højt niveau set over de seneste 5 år. Godt 55 pct. af de undersøgte virksomheder har øget deres overskud i 2014 sammenlignet med 2013.

Tags

Anbefalede artikler

Cxense Display