©iStock

Danskerne er de næstmest e-handlende i Europa

I Danmark shopper vi på nettet som aldrig før. Det er især byboerne, der har taget den digitale shoppetrend til sig.

19. juli 2015 af Anders Brinck Rosenholm

Indholdet fortsætter efter annoncen

Danmark er det land i Europa, der handler næstmest på nettet. Førstepladsen tager Storbritannien, mens tredjepladsen går til Tyskland. Det er dog markant forskel på, hvor ofte vi handler på nettet. De danske byboere er noget mere aktive netshoppere, end danskere uden for de mest befolkningstætte bykommuner. Det viser en undersøgelse, som er foretaget for Dansk Erhverv. Det skriver Finans.dk

I hovedstadskommunerne København og Frederiksberg har 89 procent handlet på nettet inden for det seneste halve år. Omvendt er det kun 66 procent af beboerne på Læsø, Fanø, Samsø, Ærø, Langeland og Bornholm, som har e-handlet indenfor de seneste seks måneder.

©iStock

Vi køber gerne udenlandsk på nettet
I 2014 blev der i alt netshoppet for 80 mia. kroner. Danskerne er særligt glade for at e-handle i udenlandske netbutikker. Faktisk er hvert fjerde køb - hvilket svarer til køb for 20 mia. kr. - foregået i en udenlandsk netbutik.

Det er især i kommunerne nord for København, at indbyggerne er ekstra glade for at netshoppe i udlandet. I Lyngby-Taarbæk, Gentofte og Rudersdal Kommune er halvdelen af de e-handlede varer købt i udenlandske netbutikker.

Omvendt er den udenlandske e-handel mindst i kommunerne Lemvig, Struer, Holstebro og Ringkøbing-Skjern. Her der det nemlig kun 11 procent af netvarerne, der bliver købt i udlandet.

Indholdet fortsætter efter annoncen

Indholdet fortsætter efter annoncen

Indholdet fortsætter efter annoncen

Relateret indhold

Indholdet fortsætter efter annoncen